Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken koolvis met aardappeltjes en groene salsa

Gebakken koolvis met aardappeltjes en groene salsa

Ingrediënten

  • 850 gram aardappelen voorgekookt
  • 1 pot krulpeterselie
  • 1 pot basilicum
  • 500 gram koolvisfilet
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 stuks ansjovis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk citroen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 450 gram peultjes
Gebakken koolvis met aardappeltjes en groene salsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de peterselie, de basilicum, de kappertjes en de ansjovis fijn. Pel en pers de knoflook en pers het sap van de citroen. Meng alles samen met de olijfolie door elkaar tot een groene salsa.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en dep de koolvisfilet droog. Bak de vis rondom goudbruin en gaar.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de peultjes 4 minuten.
  5. Verdeel de aardappelen met de vis en de peultjes over de borden en serveer met de groene salsa.

    Voedingswaarde

  • Kcal 387
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 9