
Gebakken koolvis met aardappeltjes en groene salsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
850 gram aardappelen voorgekookt
1 pot krulpeterselie
1 pot basilicum
500 gram koolvisfilet
2 eetlepels kappertjes
2 stuks ansjovis
1 teentje knoflook
1 stuk citroen
2 eetlepels olijfolie extra vierge
450 gram peultjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Hak de peterselie, de basilicum, de kappertjes en de ansjovis fijn. Pel en pers de knoflook en pers het sap van de citroen. Meng alles samen met de olijfolie door elkaar tot een groene salsa.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en dep de koolvisfilet droog. Bak de vis rondom goudbruin en gaar.
4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de peultjes 4 minuten.
5. Verdeel de aardappelen met de vis en de peultjes over de borden en serveer met de groene salsa.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1629 Kj
Calorieën
387 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
31 gram