
Gebakken noedels met bloemkool en bosui
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
1 stuk sinaasappel
250 gram andijvie
75 ml sojasaus
1 teentje knoflook
3 cm gember
3 eetlepels honing
200 gram taugé
600 gram woknoedels
5 stengels bosuien
10 gram koriander
1 handje cashewnoot (ongezouten)
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en rasp de gember. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de koriander fijn. Snijd de bosui in stukken van 4 centimeter.
2. Meng het sinaasappelsap, de sojasaus, de knoflook, de gember en de honing tot een gladde saus.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de bloemkool 8 minuten. Voeg vervolgens de andijvie, de bosui en de helft van de koriander toe. Schenk de saus erbij en roerbak het geheel een paar minuten. Voeg tot slot de taugé en de noedels toe en meng door elkaar.
5. Verdeel de noedels over de borden en garneer met de resterende koriander en de cashewnoten.
Tip: Voeg een rode peper toe voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1994 Kj
Calorieën
475 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie