Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken noedels met bloemkool en bosui

Gebakken noedels met bloemkool en bosui

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 1 stuk sinaasappel
  • 250 gram andijvie
  • 75 ml sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 eetlepels honing
  • 200 gram taugé
  • 600 gram woknoedels
  • 5 stengels bosuien
  • 10 gram koriander
  • 1 handje cashewnoot (ongezouten)
Gebakken noedels met bloemkool en bosui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en pers de knoflook en rasp de gember. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de koriander fijn. Snijd de bosui in stukken van 4 centimeter.
  2. Meng het sinaasappelsap, de sojasaus, de knoflook, de gember en de honing tot een gladde saus.
  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de bloemkool 8 minuten. Voeg vervolgens de andijvie, de bosui en de helft van de koriander toe. Schenk de saus erbij en roerbak het geheel een paar minuten. Voeg tot slot de taugé en de noedels toe en meng door elkaar.
  5. Verdeel de noedels over de borden en garneer met de resterende koriander en de cashewnoten.
  6. Tip: Voeg een rode peper toe voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 475
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 10