
Gebakken rijst met garnalen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
2 eieren
4 eetlepels zonnebloemolie
500 gram diepvrieswokgarnalen
2 teentjes knoflook (geperst)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
4 lente-/bosuitjes (in dunne ringen)
1 wortel (in blokjes)
400 gram witte rijst (gekookt)
250 gram diepvriesdoperwten
2 eetlepels ketjap
125 gram taugé
2 theelepels sesamolie
1 limoen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Klop de eieren los. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de garnalen op een hoge stand, tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en houd apart.
2. Roerbak de knoflook, gember, het wit van de bosui en de wortel kort in het bakvet. Voeg 1 eetlepel olie toe en laat goed heet worden. Voeg de gekookte rijst en doperwten toe, besprenkel met de ketjap en roerbak 2 minuten tot de rijst warm is.
3. Schuif het rijstmengsel naar één kant van de pan. Verhit 1 eetlepel olie aan de lege kant en voeg de eieren toe. Roerbak deze tot ze bijna gaar zijn. Voeg de garnalen en taugé toe en roer door.
4. Neem de pan van de warmtebron. Besprenkel met de sesamolie, strooi de overige bosui erover en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
570 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie