
Gegratineerde venkel met bonenpuree
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
800 g venkel
80 g belegen, harde geitenkaas
800 g witte bonen uit pot
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
400 g verse spinazie
75 g veldsla
Bereidingswijze
Rasp de harde geitenkaas, snijd de knoflookteentjes fijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de venkel in plakken van 1 cm dik.
Breng in een ruime pan water aan de kook en leg de venkel erin.
Houd het water ongeveer 5 minuten tegen de kook aan.
Haal de venkel uit het water, leg in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal met venkel 15 minuten in de oven.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten zonder dat ze bruin worden. Voeg dan de spinazie en de bonen toe.
Verwarm de spinazie en bonen al roerend met een houten lepel en plet ondertussen de helft van de bonen.
Breng de bonenpuree op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout.
Verdeel de veldsla en de puree over 4 borden en schep de venkel erbij.