Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde venkel met bonenpuree

Gegratineerde venkel met bonenpuree

Ingrediënten

  • 800 g venkel
  • 80 g belegen, harde geitenkaas
  • 800 g witte bonen uit pot
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 g verse spinazie
  • 75 g veldsla
Gegratineerde venkel met bonenpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de harde geitenkaas, snijd de knoflookteentjes fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de venkel in plakken van 1 cm dik.
  4. Breng in een ruime pan water aan de kook en leg de venkel erin.
  5. Houd het water ongeveer 5 minuten tegen de kook aan.
  6. Haal de venkel uit het water, leg in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Zet de schaal met venkel 15 minuten in de oven.
  8. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten zonder dat ze bruin worden. Voeg dan de spinazie en de bonen toe.
  10. Verwarm de spinazie en bonen al roerend met een houten lepel en plet ondertussen de helft van de bonen.
  11. Breng de bonenpuree op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout.
  12. Verdeel de veldsla en de puree over 4 borden en schep de venkel erbij.