Gegrilde ananas met kokosslagroom - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met kokosslagroom

Gegrilde ananas met kokosslagroom

Gegrilde ananas met kokosslagroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ananas
  • 2 kokosmakronen
  • 70 gram luxe notenmelange macadamia
  • 125 ml slagroom
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 theelepels honing
  • 4 eetlepels geraspte kokos
Bereiden
Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
Schil de ananas, snijd in plakken en verwijder de harde kern. Hak de noten grof en verkruimel de kokosmakronen.
Bestrijk de ananasplakken met wat olie en grill aan beide kanten op de barbecue zodat er grillstrepen ontstaan.
Doe de slagroom samen met de kokosmelk en de honing in een mengkom. Klop in 4 minuten luchtig en stijf.
Verhit een koekenpannetje en rooster de noten in 5 minuten goudbruin. Voeg de laatste minuut de kokosrasp toe.
Verdeel de gegrilde ananasschijven over de borden, garneer de plakken met de kokosslagroom, de makroonkruimels en de noten-kokosmix.
Variatie
Garneer de plakken met verse munt.