Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met kokosslagroom

Gegrilde ananas met kokosslagroom

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 2 kokosmakronen
  • 70 gram luxe notenmelange macadamia
  • 125 ml slagroom
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 theelepels honing
  • 4 eetlepels geraspte kokos
Gegrilde ananas met kokosslagroom product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en laat de kolen goed heet worden.
  2. Schil de ananas, snijd in plakken en verwijder de harde kern. Hak de noten grof en verkruimel de kokosmakronen.
  3. Bestrijk de ananasplakken met wat olie en grill aan beide kanten op de barbecue zodat er grillstrepen ontstaan.
  4. Doe de slagroom samen met de kokosmelk en de honing in een mengkom. Klop in 4 minuten luchtig en stijf.
  5. Verhit een koekenpannetje en rooster de noten in 5 minuten goudbruin. Voeg de laatste minuut de kokosrasp toe.
  6. Verdeel de gegrilde ananasschijven over de borden, garneer de plakken met de kokosslagroom, de makroonkruimels en de noten-kokosmix.
  7. Tip: Garneer de plakken met verse munt.