Gegrilde ananassalade met pindadressing - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananassalade met pindadressing

Gegrilde ananassalade met pindadressing

Gegrilde ananassalade met pindadressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 1 avocado
  • 500 gram tomaten
  • 1 ananas
  • 140 gram gerookte kipfilet
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 100 gram verse spinazie
Bereiden
Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de schil en het hart van de ananas, snijd in ringen en snijd dan in 4 gelijke delen. Snijd de gerookte kip in reepjes en pers het sap uit de limoen.
Verhit een grillpan, kwast de ananas in met wat olie en grill zodat er mooie strepen ontstaan.
Meng de pindakaas met het limoensap en de gember tot een dressing. Voeg water toe voor de gewenste dikte.
Meng de ananas met de spinazie, de rode ui, de avocado, de gerookte kip en de tomaat tot een salade.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de pindadressing.
Variatie
Extra lekker met een Spaans pepertje er doorheen