
Gegrilde kalkoenfilet met gerookte zalm en veldsla
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram kalkoenfilets (in 4 plakken)
2 eetlepels olijfolie
1 venkelknol
50 gram veldsla (gedroogd, gewassen)
2 eetlepels zure room
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel citroenschil (geraspt)
1 theelepel citroensap
20 gram garneeramandelen (licht geroosterd)
100 gram gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Wrijf de plakken kalkoenfilet in met wat olie en bestrooi ze rondom met zout en peper.
2. Schil de venkel met een dunschiller en snijd de knol in flinterdunne plakjes. Vermeng ze in een kom met de sla.
3. Verwarm een grillpan en laat de kalkoenfilet in circa 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar worden.
4. Roer ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp en -sap door elkaar. Breng dit sausje op smaak met zout en peper en schep het door de groenten.
5. Verdeel de groenten over 4 borden en bestrooi met de amandelen. Leg op elk bergje groenten een plakje kalkoenfilet en garneer met een mooie krul gerookte zalm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
39 gram
Meer recepten in de categorie