
Gegrilde witte asperges met ansjovisboter
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram witte asperges (geschild)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
6 ansjovisfilets (blik)
2 eetlepels verse peterselie
Bereidingswijze
1. Maak eerst de ansjovisboter door alle ingrediënten en versgemalen peper met elkaar in een keukenmachine te vermalen tot een gladde massa. Laat de boter afgedekt opstijven in de koelkast.
2. Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de asperges in de lengte doormidden.
3. Verwarm de grillpan. Bestrijk de asperges met olie en gril ze in een paar porties aan beide kanten circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
4. Serveer de asperges op een schaal en laat de ansjovis-boter erover smelten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
85 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie