Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gehaktballen in een pinda- currysaus

Gehaktballen in een pinda- currysaus

Ingrediënten

  • 300 gram Rijst
  • 400 gram Gehakt
  • 1 stuk Eieren
  • 75 gram Paneermeel
  • 6 eetlepel Sojasaus
  • 1 eetlepel Zonnebloemolie
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 theelepel Gember
  • 2 theelepel Kerriepoeder
  • 2 theelepel Sambal badjak
  • 1 stuk Bouillon
  • 100 gram Pindakaas
  • 400 ml Kokosmelk
  • 400 gram Spinazie
  • 1 stuk Citroen
  • 40 gram Pinda's ongezouten
  • 5 gram Koriander
Gehaktballen in een pinda- currysaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  2. Meng intussen het gehakt met het ei, de panko en 3 el sojasaus. Draai gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot ze bruin gebakken zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg de knoflook, gemberpoeder en kerriepoeder toe en bak een minuut. Voeg de sambal, het kipbouillonblokje en 400 ml water, de pindakaas en de kokosmelk toe en meng goed door.
  5. Leg de gehaktballen weer in de saus en laat 10 minuten pruttelen zodat de gehaktballen gaar zijn en de saus is ingedikt. Voeg als laatste de spinazie, de overige 3 el sojasaus en 3 el citroensap toe. Roer door tot de spinazie is geslonken en proef of je de saus nog verder op smaak moet brengen met zout.
  6. Hak intussen de koriander en de pinda’s fijn.
  7. Dien de curry op met de gekookte rijst en garneer met de fijngehakte koriander en pinda’s

    Voedingswaarde

  • Kcal 878
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 79 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 42 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 6