

Gehaktballen in een pinda- currysaus
4 pers.
ca. 30 min
16.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Rijst
400 gram Gehakt
1 stuk Eieren
75 gram Paneermeel
6 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Zonnebloemolie
3 tenen Knoflook
1 theelepel Gember
2 theelepel Kerriepoeder
2 theelepel Sambal badjak
1 stuk Bouillon
100 gram Pindakaas
400 ml Kokosmelk
400 gram Spinazie
1 stuk Citroen
40 gram Pinda's ongezouten
5 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
2. Meng intussen het gehakt met het ei, de panko en 3 el sojasaus. Draai gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot ze bruin gebakken zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en zet opzij.
4. Voeg de knoflook, gemberpoeder en kerriepoeder toe en bak een minuut. Voeg de sambal, het kipbouillonblokje en 400 ml water, de pindakaas en de kokosmelk toe en meng goed door.
5. Leg de gehaktballen weer in de saus en laat 10 minuten pruttelen zodat de gehaktballen gaar zijn en de saus is ingedikt. Voeg als laatste de spinazie, de overige 3 el sojasaus en 3 el citroensap toe. Roer door tot de spinazie is geslonken en proef of je de saus nog verder op smaak moet brengen met zout.
6. Hak intussen de koriander en de pinda’s fijn.
7. Dien de curry op met de gekookte rijst en garneer met de fijngehakte koriander en pinda’s
Meer recepten in de categorie