
Gehaktbrood met spek en barbecuesaus
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
4 sneetjes wit brood
200 ml volle melk
1 ui
2 + 1 tenen knoflook
15 g bladpeterselie
1 kilo Blonde d’Aquitaine rundergehakt
1 + 2 el grove mosterd
200 g ontbijtspek
450 ml ketchup
2 el Worcestershire saus
5 el bruine basterdsuiker
1 tl gemalen komijn
450 ml water
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 gradne. Week het brood in de melk.
Snipper ondertussen de ui en hak de twee tenen knoflook en peterselie fijn.
Meng de ui, knoflook en peterselie met het gehakt.
Breng op smaak met een beetje peper, zout en de eetlepel mosterd.
Kneed het brood door het gehakt.
Bedek de binnenkant van een cakevorm met het ontbijtspek en zorg dat de uiteindes van de plakjes over de rand hangen.
Verdeel het gehaktmengsel over de vorm.
Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.
Doe ondertussen de resterende ingrediënten in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten pruttelen onder regelmatig roeren.
Proef en breng eventueel extra op smaak met Worcestershiresaus.
Haal het gehaktbrood na 30 minuten uit de oven en besmeer met de barbecuesaus naar smaak.
Zet het gehaktbrood nog 5-10 minuten in de oven.
Laat het gehaktbrood vijf minuutjes uit de oven, in de vorm rusten voordat je deze aansnijdt.