Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gekookte aardappels met kruidenboter

Gekookte aardappels met kruidenboter

Ingrediënten

  • 750 gr Opperdoezer aardappels
  • Bosje verse platte peterselie
  • Bosje verse bieslook
  • 75 gr gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • Versgemalen zwarte peper
Gekookte aardappels met kruidenboter product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water (de schil mag eraan blijven).
  2. Snijd elke aardappel in vier parten en kook ongeveer 20 minuten in kokend water.
  3. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met de zachte boter en versgemalen zwarte peper.
  4. Giet de aardappelen af en meng de kruidenboter direct door de aardappelen.
  5. Schep goed om en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten op het fornuis staan (die uit is).
  6. Serveer daarna direct.
  7. Lekker met gebakken kabeljauw of gegrild vlees.