
Gemarineerde lamskoteletjes met kruidenrijst en groene groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 115 min
Nederlands
Ingrediënten
460 g lamskoteletjes
6 takjes peterselie
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
200 g witte rijst
250 g peultjes
400 g broccoliroosjes (koelvers)
3 takjes dille
Extra nodig: grillpan
Bereidingswijze
Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier. Hak 3 takjes peterselie fijn en rasp of pers de knoflook. Meng de fijngehakte peterselie en knoflook door de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Meng de koteletjes met de marinade en laat het vlees minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en stoom deze droog. Kook de broccoli in water met zout in 8 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de peultjes toe en kook ze samen met de broccoli beetgaar. Hak de rest van de peterselie en de dille fijn.
Verhit de grillpan en gril de lamskoteletjes 2 minuten per kant tot ze lichtbruin zijn en vanbinnen rosé of net gaar.
Meng de fijngehakte kruiden door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst met wat groenten over vier borden en zet de lamskoteletjes erbij. Serveer de rest van de groenten apart.
Variatietip
Vervang de lamskoteletjes door 4 portobello's voor een vegetarisch gerecht. Snijd de portobello's in plakken van 1 cm en gril ze 1-2 minuten per kant gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
389 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
0.58 gram