Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geplette krieltjes uit de oven met een feta dip

Geplette krieltjes uit de oven met een feta dip

Ingrediënten

  • 800 gram Krieltjes
  • 40 gram Roomboter
  • 40 gram Olijfolie
  • 200 gram Feta
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 eetlepel Citroensap
  • 1 takje Peterselie
Geplette krieltjes uit de oven met een feta dip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes tot je met een vork er makkelijk in kan prikken. Giet af en laat droog stomen.
  2. Verwarm de oven intussen voor op 220 graden. Smelt de boter en meng het met de olijfolie.
  3. Leg de krieltjes op een bakplaat op bakpapier en plet met een glas of een vork. Smeer in met de boter/olie mix en breng op smaak met zout. Bak de krieltjes in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn, zo’n 30 tot 40 minuten.
  4. Pureer intussen de feta in een blender met de Griekse yoghurt, de knoflook en het citroensap tot een gladde saus. Zet opzij in de koelkast.
  5. Serveer de aardappelen gegarneerd met verse peterselie samen met de feta dip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 381
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 5