

Geplette krieltjes uit de oven met een feta dip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Mediterraans
6.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Krieltjes
40 gram Roomboter
40 gram Olijfolie
200 gram Feta
2 eetlepel Griekse yoghurt
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Citroensap
1 takje Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de krieltjes tot je met een vork er makkelijk in kan prikken. Giet af en laat droog stomen.
2. Verwarm de oven intussen voor op 220 graden. Smelt de boter en meng het met de olijfolie.
3. Leg de krieltjes op een bakplaat op bakpapier en plet met een glas of een vork. Smeer in met de boter/olie mix en breng op smaak met zout. Bak de krieltjes in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn, zo’n 30 tot 40 minuten.
4. Pureer intussen de feta in een blender met de Griekse yoghurt, de knoflook en het citroensap tot een gladde saus. Zet opzij in de koelkast.
5. Serveer de aardappelen gegarneerd met verse peterselie samen met de feta dip.
Meer recepten in de categorie