1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde skreifilet

Gepocheerde skreifilet

Gepocheerde skreifilet product foto
  • Ingredienten:

  • 1/2 liter visbouillon, van tablet
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 sjalot, gepeld en gehalveerd
  • 400 g skreifilet
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout
  • EXTRA schuimspaan
Bereiden
Breng de visbouillon met witte wijn, laurier, tijm en sjalot in een ruime hapjespan aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten trekken tegen de kook aan.
Leg de skreifilets voorzichtig in de bouillon en laat de vis tegen de kook aan circa 10 minuten pocheren.
Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal. Bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout.
Variatie
Lekker met lauwwarme aardappelsalade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 130
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie