
Gepocheerde skreifilet
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1/2 liter visbouillon, van tablet
200 ml droge witte wijn
1 laurierblaadje
1 takje tijm
1 sjalot, gepeld en gehalveerd
400 g skreifilet
1 el olijfolie
grof zeezout
EXTRA schuimspaan
Bereidingswijze
Breng de visbouillon met witte wijn, laurier, tijm en sjalot in een ruime hapjespan aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten trekken tegen de kook aan.
Leg de skreifilets voorzichtig in de bouillon en laat de vis tegen de kook aan circa 10 minuten pocheren.
Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal. Bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout.
Variatietip!
Lekker met lauwwarme aardappelsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
130 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
17 gram