Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gepocheerde skreifilet

Gepocheerde skreifilet

Ingrediënten

  • 1/2 liter visbouillon, van tablet
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 sjalot, gepeld en gehalveerd
  • 400 g skreifilet
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout
  • EXTRA schuimspaan
Gepocheerde skreifilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de visbouillon met witte wijn, laurier, tijm en sjalot in een ruime hapjespan aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten trekken tegen de kook aan.
  2. Leg de skreifilets voorzichtig in de bouillon en laat de vis tegen de kook aan circa 10 minuten pocheren.
  3. Schep de vis met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal. Bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout.

Variatie

Lekker met lauwwarme aardappelsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 130
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 5 g