Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde bloemkool met truffeltapenade

Geroosterde bloemkool met truffeltapenade

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool (ca. 1,5 kg)
  • 1 bakje ricotta (250 g)
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el truffeltapenade (potje 80 g, Urbani)
  • ½ bakje platte peterselie
  • 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
Geroosterde bloemkool met truffeltapenade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng een ruime pan (waar de bloemkool in past) met water aan de kook. Snijd de onderkant van de kool zodat ie stabiel staat maar laat het blad en stelen zitten. Kook de bloemkool 5 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Roer de ricotta los met de kaas, truffeltapenade en peper en (niet te veel) zout naar smaak. Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de ricotta.
  3. Doe het paneermeel in een kommetje en schenk de olijfolie erover, voeg peper naar smaak toe en schep om.
  4. Zet de kool op een met bakpapier beklede bakplaat en bedek rondom met het ricottamengsel. Bestrooi met het paneermeel.
  5. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Variatie

Liever vegan? Maak dan een mengsel van de peterselie, vegan mozzarella rasp (Violife, zakje 200 g), paneermeel, olijfolie en peper en zout naar smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 409
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 22 g