Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde broccoli en kikkererwtensalade

Geroosterde broccoli en kikkererwtensalade

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 bakje surimi
  • 300 gram kikkererwten
  • 50 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 1 stuk limoen
  • 3 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 cm gember
  • 1 stuk bloemkool
Geroosterde broccoli en kikkererwtensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Haal de bladeren van de bloemkool, was en snijd de bladeren in repen. Snijd de rest van de bloemkool en de broccoli in roosjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Rasp de gember en pers het sap uit de limoen. Trek de surimi sticks uit elkaar zodat er smalle reepjes ontstaan. Hak de cashewnoten grof.
  3. Doe de bloemkoolbladeren, de bloemkoolroosjes, de broccoliroosjes en de kikkererwten in een kom. Voeg de gember en 2 theelepels sesamolie toe en meng goed met elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven. Roer halverwege de groente om.
  4. Meng voor de dressing de sojasaus met het limoensap en de resterende sesamolie.
  5. Meng de geroosterde groente met de surimi en de cashewnoten tot een salade. Serveer met de dressing.
  6. Tip: Lekker met chiliflakes!

    Voedingswaarde

  • Kcal 320
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 24 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 14