
Geroosterde broccoli en kikkererwtensalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram broccoli
1 bakje surimi
300 gram kikkererwten
50 gram cashewnoten (ongezouten)
1 stuk limoen
3 theelepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
3 cm gember
1 stuk bloemkool
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Haal de bladeren van de bloemkool, was en snijd de bladeren in repen. Snijd de rest van de bloemkool en de broccoli in roosjes. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Rasp de gember en pers het sap uit de limoen. Trek de surimi sticks uit elkaar zodat er smalle reepjes ontstaan. Hak de cashewnoten grof.
3. Doe de bloemkoolbladeren, de bloemkoolroosjes, de broccoliroosjes en de kikkererwten in een kom. Voeg de gember en 2 theelepels sesamolie toe en meng goed met elkaar. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven. Roer halverwege de groente om.
4. Meng voor de dressing de sojasaus met het limoensap en de resterende sesamolie.
5. Meng de geroosterde groente met de surimi en de cashewnoten tot een salade. Serveer met de dressing.
Tip: Lekker met chiliflakes!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1351 Kj
Calorieën
320 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie