
Geroosterde spareribs piri piri met gepofte zoete aardappelen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Fusion
Ingrediënten
2 pakken PLUS spareribs piri piri (à 600 g)
4 middelgrote zoete aardappelen
2 el olijfolie
150 g sour cream
½ teentje knoflook, geraspt
1 el citroensap
1 el olijfolie
4 takjes peterselie, fijngehakt
4 takjes koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit de barbecue en haal de spareribs uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.
Wikkel de zoete aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de hete kolen. Pof ze in ongeveer 30 minuten gaar. Controleer met een prikker of ze zacht zijn.
Meng de sour cream met de geraspte knoflook, citroensap, een eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet koel weg tot gebruik.
Leg de spareribs 5-10 minuten op het hete BBQ-rooster en grill ze tot ze goed warm zijn en een licht krokant korstje hebben.
Haal de gepofte zoete aardappelen uit de folie en snijd ze open. Serveer de spareribs samen met de aardappelen en een flinke lepel knoflook-sour cream dip. Bestrooi royaal met verse peterselie en koriander.
Tip
Lekker met een frisse salade
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
3831 kcal
Vetten
205 gram
Koolhydraten
181 gram
Eiwitten
180 gram