
Geroosterde spitskool met zoete-aardappelpuree
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 spitskool
750 gram zoete aardappels (geschild, in stukken)
1 sinaasappel (rasp)
1 eetlepel bladselderij (gehakt)
100 gram blanke amandelen
100 gram feta (in blokjes)
1 sinaasappel (sap)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Leg ze met de kern naar boven op de bakplaat. Meng de ingrediënten voor de marinade. Wrijf de spitskoolparten in met twee derde van de marinade en sprenkel ook een beetje tussen de bladeren. Rooster in het midden van de oven in circa 25 minuten lichtbruin en gaar.
2. Kook de zoete aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Stamp de zoete aardappels met de sinaasappelrasp, bladselderij, zout, peper en eventueel wat kookvocht tot een puree.
3. Rooster de amandelen licht in een droge, hete koekenpan. Verdeel de aardappelpuree over borden. Leg een part spitskool erop en besprenkel met de rest van de marinade. Bestrooi met de feta en amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie