Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi

Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi

Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g varkenshaas, in schuine plakken van 2 cm
  • 2 appels, geschild en in smalle partjes
  • 2 eetl. Thaise vissaus (Nam pla)
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 1 struik paksoi, in brede repen
  • gemberwortel 2 cm, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperstaluminiumfolie
Voorbereiden
Leg het vlees en de appelpartjes in een schaal en schep ze om met de Thaise vissaus en sojasaus.
Bereiden
Wrijf de grillpan in met 1 eetlepel olie en rooster de plakjes varkenshaas 1-2 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminium­folie. Rooster in dezelfde pan de appelschijfjes lichtbruin. Verhit intussen de rest van de olie in een wok, roerbak de paksoi samen met de gember en de knoflook 2-3 minuten op een hoge stand en laat het vocht iets verdampen. Schep de groente op een warme schaal of 2 borden. Verdeel daarover de plakjes varkenshaas en leg tenslotte de appelpartjes er bovenop. 

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
28 g
vet
20 g
Kcal
425