1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi

Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi

Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g varkenshaas, in schuine plakken van 2 cm
  • 2 appels, geschild en in smalle partjes
  • 2 eetl. Thaise vissaus (Nam pla)
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 1 struik paksoi, in brede repen
  • gemberwortel 2 cm, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperstaluminiumfolie
Voorbereiden
Leg het vlees en de appelpartjes in een schaal en schep ze om met de Thaise vissaus en sojasaus.
Bereiden
Wrijf de grillpan in met 1 eetlepel olie en rooster de plakjes varkenshaas 1-2 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminium­folie. Rooster in dezelfde pan de appelschijfjes lichtbruin. Verhit intussen de rest van de olie in een wok, roerbak de paksoi samen met de gember en de knoflook 2-3 minuten op een hoge stand en laat het vocht iets verdampen. Schep de groente op een warme schaal of 2 borden. Verdeel daarover de plakjes varkenshaas en leg tenslotte de appelpartjes er bovenop. 
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie