
Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi
2 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
250 g varkenshaas, in schuine plakken van 2 cm
2 appels, geschild en in smalle partjes
2 eetl. Thaise vissaus (Nam pla)
2 eetl. sojasaus of ketjap manis
2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
1 struik paksoi, in brede repen
gemberwortel 2 cm, geschild en geraspt
1 teentje knoflook, geperstaluminiumfolie
Bereidingswijze
Wrijf de grillpan in met 1 eetlepel olie en rooster de plakjes varkenshaas 1-2 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminium­folie. Rooster in dezelfde pan de appelschijfjes lichtbruin. Verhit intussen de rest van de olie in een wok, roerbak de paksoi samen met de gember en de knoflook 2-3 minuten op een hoge stand en laat het vocht iets verdampen. Schep de groente op een warme schaal of 2 borden. Verdeel daarover de plakjes varkenshaas en leg tenslotte de appelpartjes er bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
35 gram