Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi

Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi

Ingrediënten

  • 250 g varkenshaas, in schuine plakken van 2 cm
  • 2 appels, geschild en in smalle partjes
  • 2 eetl. Thaise vissaus (Nam pla)
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
  • 1 struik paksoi, in brede repen
  • gemberwortel 2 cm, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperstaluminiumfolie
Geroosterde varkenshaas met appel en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Voorbereiden

  1. Leg het vlees en de appelpartjes in een schaal en schep ze om met de Thaise vissaus en sojasaus.

Bereidingswijze

  1. Wrijf de grillpan in met 1 eetlepel olie en rooster de plakjes varkenshaas 1-2 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminium­folie. Rooster in dezelfde pan de appelschijfjes lichtbruin. Verhit intussen de rest van de olie in een wok, roerbak de paksoi samen met de gember en de knoflook 2-3 minuten op een hoge stand en laat het vocht iets verdampen. Schep de groente op een warme schaal of 2 borden. Verdeel daarover de plakjes varkenshaas en leg tenslotte de appelpartjes er bovenop. 

    Voedingswaarde

  • Kcal 425
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 20 g