Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gestoofde kippenpoten met krieltjes

Gestoofde kippenpoten met krieltjes

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 900 gram kipdrumsticks
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 stuks preien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 750 gram krieltjes
  • 10 gram platte peterselie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
Gestoofde kippenpoten met krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de prei over de lengte doormidden, spoel af onder de kraan en snijd in halve ringen. Snijd de courgette in blokjes. Pel en pers de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes. Was de krieltjes en halveer. Hak de peterselie grof.
  2. 2. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan en bak de kipdrumsticks rondom bruin. Voeg vervolgens de knoflook, de prei, de courgette en de tijm toe. Bak een paar minuten mee.
  3. 3. Schenk de witte wijn en de kippenbouillon erbij. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ongeveer 25 minuten gaar.
  4. 4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten.
  5. 5. Voeg na 25 minuten de crème fraîche toe aan de kip en roer tot een romige saus. Garneer met de peterselie.
  6. 6. Verdeel de kipstoof over de borden en serveer met de krieltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 761
  • Eiwit 54 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 6