
Gestoofde kippenpoten met krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
900 gram kipdrumsticks
250 ml droge witte wijn
2 stuks preien
3 teentjes knoflook
4 takjes verse tijm
750 gram krieltjes
10 gram platte peterselie
500 ml kippenbouillon
125 ml crème fraîche
Bereidingswijze
1. Snijd de prei over de lengte doormidden, spoel af onder de kraan en snijd in halve ringen. Snijd de courgette in blokjes. Pel en pers de knoflook en ris de tijmblaadjes van de takjes. Was de krieltjes en halveer. Hak de peterselie grof.
2. Verhit een scheut olijfolie in een grote braadpan en bak de kipdrumsticks rondom bruin. Voeg vervolgens de knoflook, de prei, de courgette en de tijm toe. Bak een paar minuten mee.
3. Schenk de witte wijn en de kippenbouillon erbij. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ongeveer 25 minuten gaar.
4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de krieltjes 8 minuten.
5. Voeg na 25 minuten de crème fraîche toe aan de kip en roer tot een romige saus. Garneer met de peterselie.
6. Verdeel de kipstoof over de borden en serveer met de krieltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2946 Kj
Calorieën
761 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
54 gram