Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gevulde aubergine moussaka stijl
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS

Gevulde aubergine moussaka stijl

4 pers.
ca. 45 min
Grieks
21.61 voor 4 pers.

Ingrediënten

4 stuks Aubergine
2 eetlepel Olijfolie
300 gram Gehakt
690 gram Passata
2 tenen Knoflook
4 theelepel Kaneel
40 gram Roomboter
40 gram Bloem
500 ml Melk
50 gram Parmiggiano
2 stuks Eieren

Kies producten

PLUS Aubergine
Per 1 st
1.
05
4
4
PLUS Rundergehakt
Per 500 gram
5.
99
1
1
PLUS Passata rustica
Per 690 g
1.
69
1
1
Neutraal Knoflook
Per 2 st
1.
29
1
1
Zuivelmeester Roomboter ongezouten
Per 250 g
2.
79
1
1
PLUS patentbloem
Per 1000 g
0.
89
1
1
Zuivelmeester Halfvolle melk
Per 2000 ml
1.
99
1
1
Biologisch PLUS Parmiggiano reggiano
Per 125 gram
5.
00
1
1
PLUS Vrije uitloop eieren wit Middelgroot
Per 10 st
2.
41
1
1

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees zigzag in. Smeer in met de olie en breng op smaak met zout. Bak 20 minuten af in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
3. Rul ondertussen het gehakt tot dit goudbruin is. Voeg de knoflook, 3 tl kaneel en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat inkoken terwijl de aubergines bakken.
4. Smelt in een steelpan de boter, voeg de bloem toe en gaar 2 minuten mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en houdt de pan op het vuur tot je een dikke saus hebt. Rasp de Parmezaan en voeg deze toe, meng dit erdoor tot het gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg de resterende tl kaneel en 2 eidooiers toe. Breng op smaak met peper en zout. (De makkelijkste manier om een eidooier te scheiden is het hele ei in een kommetje te breken en de eidooier er voorzichtig met je hand uit te scheppen.)
5. Prak het vruchtvlees van de aubergines fijn, bedek met het gehaktmengsel en verdeel de bechamelsaus hier overheen.
6. Bak af tot de bechamelsaus goudbruin is, ongeveer 10 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en dien daarna op.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Lekker met Laagblijvers
Lekker met Laagblijvers
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen