Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde aubergine moussaka stijl

Gevulde aubergine moussaka stijl

Ingrediënten

  • 4 stuks Aubergine
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 300 gram Gehakt
  • 690 gram Passata
  • 2 tenen Knoflook
  • 4 theelepel Kaneel
  • 40 gram Roomboter
  • 40 gram Bloem
  • 500 ml Melk
  • 50 gram Parmiggiano
  • 2 stuks Eieren
Gevulde aubergine moussaka stijl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de aubergines door de helft en snij het vruchtvlees zigzag in. Smeer in met de olie en breng op smaak met zout. Bak 20 minuten af in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
  3. Rul ondertussen het gehakt tot dit goudbruin is. Voeg de knoflook, 3 tl kaneel en de passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat inkoken terwijl de aubergines bakken.
  4. Smelt in een steelpan de boter, voeg de bloem toe en gaar 2 minuten mee. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en houdt de pan op het vuur tot je een dikke saus hebt. Rasp de Parmezaan en voeg deze toe, meng dit erdoor tot het gesmolten is. Haal de pan van het vuur, voeg de resterende tl kaneel en 2 eidooiers toe. Breng op smaak met peper en zout. (De makkelijkste manier om een eidooier te scheiden is het hele ei in een kommetje te breken en de eidooier er voorzichtig met je hand uit te scheppen.)
  5. Prak het vruchtvlees van de aubergines fijn, bedek met het gehaktmengsel en verdeel de bechamelsaus hier overheen.
  6. Bak af tot de bechamelsaus goudbruin is, ongeveer 10 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en dien daarna op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 402
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 3