Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde maïssoep met maïskoekjes

Gevulde maïssoep met maïskoekjes

Ingrediënten

  • 900 gram maïskorrels
  • 3 stuks aardappelen
  • 6 takjes koriander
  • 2 stuks groentebouillon
  • 1 stuk ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bosuien
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • 1 stuk ei
  • 3 takjes bladselderij
Gevulde maïssoep met maïskoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  3. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook samen met een theelepel kerrie. Voeg de aardappelblokjes en 600 gram maïs toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot er een gladde massa ontstaat.
  5. Meng voor de maïskoekjes, het ei met een snufje zout. Voeg de melk, het zelfrijzend bakmeel, 300 gram maïs, de bosui en de fijngehakte selderij toe. Roer het beslag goed door.
  6. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan en schep met een eetlepel het beslag in kleine hoopjes in de pan. Bak tot de maïskoekjes goudbruin kleuren en draai ze om.
  7. Verdeel de maïssoep over de kommen en garneer met fijngehakte koriander en serveer met de maïskoekjes.
  8. Tip: Serveer de maïskoekjes met chilisaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1022
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 186 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 24