
Gevulde maïssoep met maïskoekjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
900 gram maïskorrels
3 stuks aardappelen
6 takjes koriander
2 stuks groentebouillon
1 stuk ui
1 theelepel kerriepoeder
1 teentje knoflook
2 stengels bosuien
100 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
1 stuk ei
3 takjes bladselderij
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook samen met een theelepel kerrie. Voeg de aardappelblokjes en 600 gram maïs toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
3. Pureer de soep met een staafmixer tot er een gladde massa ontstaat.
4. Meng voor de maïskoekjes, het ei met een snufje zout. Voeg de melk, het zelfrijzend bakmeel, 300 gram maïs, de bosui en de fijngehakte selderij toe. Roer het beslag goed door.
5. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een hapjespan en schep met een eetlepel het beslag in kleine hoopjes in de pan. Bak tot de maïskoekjes goudbruin kleuren en draai ze om.
6. Verdeel de maïssoep over de kommen en garneer met fijngehakte koriander en serveer met de maïskoekjes.
Tip: Serveer de maïskoekjes met chilisaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
4288 Kj
Calorieën
1022 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
186 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
24 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie