
Gnocchi putanesca met courgette en pangasiusfilet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
29.13 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
1 stuk Rode peper
5 stuks Ansjovisfilets
2 stuks Tomaten-basilicumsaus
640 gram Pangasiusfilet
1 stuk Courgette
500 gram Gnocchi
1 bosje Peterselie
2 eetlepel Kappertjes
2 eetlepel Zwarte olijven in plakjes
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de rode peper fijn. Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui met de rode peper en ansjovisfilets gedurende 5 minuten. Roer goed zodat de ansjovisfilets uit elkaar vallen. Voeg de tomatensaus toe en verwarm goed door.
2. Snijd de pangasiusfilets elk in 4 stukken. Leg ze in de tomatensaus en doe een deksel op de pan. Draai het vuur laag en gaar de pangasiusfilets in ongeveer 15 minuten.
3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en leg apart. Hak de peterselie grof.
4. Haal de vis uit de saus en leg apart. Meng de gnocchi en courgette door de saus en verdeel over vier borden. Leg de pangasiusfilets erop en garneer met de peterselie, kappertjes en olijvenplakjes.
Meer recepten in de categorie