Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene pastasalade met romige basilicumsaus

Groene pastasalade met romige basilicumsaus

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gram groene asperges
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 300 gram tagliatelle
  • 450 gram tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 4 eetlepels magere kwark naturel
  • 20 gram basilicum
  • 60 gram Parmezaanse kaas
Groene pastasalade met romige basilicumsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode uien in flinterdunne ringen. Pel en pers de knoflook. Verwijder de uiteindes van de groene asperges en snijd schuin doormidden. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  2. Doe de rode ui samen met de azijn en 100 ml water in een kom en laat minimaal 20 minuten marineren.
  3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  4. Breng een pan met water aan de kook, kook de tuinerwtjes 4 minuten, giet af en laat iets afkoelen.
  5. Meng de knoflook met de citroenrasp en een scheut olijfolie en bestrijk hiermee de groene asperges, verhit een grillpan en grill de groene asperges in 8 minuten gaar.
  6. Doe de kwark met de basilicum, de avocado, de Parmezaanse kaas en het citroensap in een keukenmachine en pureer tot een gladde, romige saus. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  7. Meng de tagliatelle met de romige saus. Roer vervolgens voorzichtig de tuinerwtjes, de asperges en de gezuurde rode ui erdoorheen.
  8. Tip: Extra lekker met geroosterde hazelnoten