Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene shakshuka met feta

Groene shakshuka met feta

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 el za’atar of ras el hanout (Euroma, Jonnie Boer)
  • 2 el ketchup
  • 1 schaal courgette spaghetti (400 g)
  • 600 g spinazie
  • 8 eieren
  • ½ bakje koriander
  • 150 g feta
  • Benodigdheden grote (hapjes)pan van ca. 28 cm Ø
Groene shakshuka met feta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Brunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui in ca. 3 min. zacht en glazig op middelhoog vuur. Voeg de kruiden en ketchup toe en roerbak 1 min. mee.
  2. 2 Doe de courgette en spinazie erbij en schep om. De spinazie hoeft niet helemaal te slinken. Voeg naar smaak peper en een beetje zout toe. Maak er 8 kuiltjes in en breek de eieren boven de kuiltjes. Bak de shakshuka met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar of tot het eiwit zo goed als gestold is.
  3. 3 Snijd ondertussen de koriander fijn. Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met de koriander.

Variatie

Hou je niet van koriander? Peterselie is ook lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 250
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 6 g