

Groente-eipannetje met basilicumsalsa
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 prei
1 courgette
5 el olijfolie extra vierge
75 g tuinerwten extra fijn (diepvries)
4 eieren
2 takjes basilicum (pot, Biologisch PLUS)
1 teentje knoflook
1 tl kappertjes
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringen en de courgette in blokjes.
Verhit in een ruime koekenpan 2 el olijfolie. Bak de prei 3 min. Voeg de courgette toe en bak nogmaals 3 min. Schep de erwten erdoor en verwarm de groenten nog 1 minuut.
Breek de eieren voorzichtig boven de pan. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de eieren 4 min., tot het eiwit gaar en de eidooier nog romig en vloeibaar is.
Hak intussen de basilicum en de kappertjes fijn en doe in een kommetje. Rasp of pers de knoflook erboven. Voeg de laatste 3 el olijfolie toe. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur. Besprenkel het groente-eipannetje met de basilicumsalsa.