Hartige wentelteefjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige wentelteefjes

Hartige wentelteefjes

Hartige wentelteefjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 200 ml halfvolle melk (biologisch)
  • 8 sneetjes Korenlanders extra donker vloer
  • 2 el zonnebloem olie
  • 2 tomaten in plakken
  • 8 plakjes Klaverland belegen kaas
Bereiden
Klop het ei los met de melk, haal de sneetjes brood een voor een door het beslag en laat ze daarna 1 min. op een bord liggen.
Verhit 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag met in elk 1 el zonnebloemolie, leg in elke koekenpan 2 sneetjes geweekt brood en bak deze in ± 3 min. goudbruin aan 1 kant.
Draai de sneetjes brood om en beleg de gebakken kant van elk sneetje met 2 dunne plakjes tomaat en vervolgens met 1 plak kaas. Leg een deksel op de pan en bak nog ± 2 min. totdat de andere kant ook goudbruin en de kaas gesmolten is.
Leg de wentelteefjes op een bord en bak de volgende 4 sneetjes brood op dezelfde manier.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
31 g
vet
27 g
Kcal
475