
Hartige wentelteefjes
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
2 vrije uitloopeieren (Beter Leven keurmerk 2**)
200 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
8 sneetjes Korenlanders extra donker vloer
2 el zonnebloem olie
2 tomaten in plakken
8 plakjes Klaverland belegen kaas
Bereidingswijze
Klop het ei los met de melk, haal de sneetjes brood een voor een door het beslag en laat ze daarna 1 min. op een bord liggen.
Verhit 2 koekenpannen met anti-aanbaklaag met in elk 1 el zonnebloemolie, leg in elke koekenpan 2 sneetjes geweekt brood en bak deze in ± 3 min. goudbruin aan 1 kant.
Draai de sneetjes brood om en beleg de gebakken kant van elk sneetje met 2 dunne plakjes tomaat en vervolgens met 1 plak kaas. Leg een deksel op de pan en bak nog ± 2 min. totdat de andere kant ook goudbruin en de kaas gesmolten is.
Leg de wentelteefjes op een bord en bak de volgende 4 sneetjes brood op dezelfde manier.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
24 gram