Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel

Hasselback aardappels, focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel & peren met sinaasappel en kruidnagel

Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 Min

Ingrediënten

Hasselback aardappels
4 grote langwerpige, vastkokende aardappels
1 teentje knoflook
150 ml olijfolie extra vierge
1 takje rozemarijn, tijm of salie
zout
50 g boter
Focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel
30 g verse gist (of 1,5 zakje gedroogde gist)
300 ml lauwwarm water
550 g bloem
2 tl suiker
2 tl zout
olijfolie extra vergine
grof zeezout
1 sinaasappel
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
3 el Taggiasche olijven
Peren met sinaasappel en kruidnagel
8 stevige, niet al te flinke peren
6 kleine sjalotten
150 ml sinaasappelsap
100 g suiker
5 kruidnagels

Bereidingswijze

Hasselback aardappels
Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardappels.
Snijd een klein plakje in de lengte van de aardappel af zodat deze niet rolt tijdens het snijden. Maak met een scherp mes inkepingen in de aardappels op circa 5 millimeter van elkaar af. Snijd deze inkepingen niet helemaal door. Er ontstaat nu een soort harmonica.
Pel de knoflook. Verwarm in een steelpan de olijfolie met de knoflook en het takje rozemarijn.
Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en giet de kruidenolie in de inkepingen. Laat de knoflook en de rozemarijn in de steelpan.
Bestrooi de aardappels met zout en rooster ze circa 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Smelt de boter in de steelpan met de knoflook en de rozemarijn. Lak de aardappels met een kwastje met de boter.
Focaccia met rozemarijn, olijven en sinaasappel
Los de gist op in het water. Meng in een kom de bloem met de suiker en het zout. Meng water en bloem en kneed dit met de hand of in de keukenmachine met een deeghaak, tot een soepel deeg.
Maak een bol van het deeg en laat het circa 30 minuten op een warme plek rijzen onder een vochtige theedoek. Kneed het deeg nog een keer goed door, rol het vervolgens uit tot een gelijkmatige plak (maximaal 3 cm dik) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak met je vingers kuiltjes in het deeg, bijna tot op de bodem. Bestrijk het deeg royaal met olijfolie en strooi hier wat grof zeezout over.
Rasp de schil van de sinaasappel met een rasp. Ris de blaadjes van de kruidentakjes en hak deze fijn.
Druk de olijven, sinaasappelschil en kruiden in het brood. Laat het brood weer circa 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het brood in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Peren met sinaasappel en kruidnagel
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de peren. Verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren.
Pel de sjalotjes en halveer ze.
Meng in een ovenschaal het sinaasappelsap, suiker en kruidnagels. Leg de peren en de sjalotjes in deze ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet het gerecht circa 30 minuten in de oven.
Verwijder het aluminiumfolie en zet de schaal nog circa 20 minuten in de oven.
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Contact PLUS Consumentenservice

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 16:00
0800-2224443

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

Download de gratis app

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen