
Hollands pannetje met sperziebonen en broccoli
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
boter
500 gram varkensfiletlapjes
1 zakje kruidenmix
1 stuk broccoli
400 gram sperziebonen
1 stuk rode ui
700 gram krieltjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Snijd de broccoli in roosjes, de varkensfiletlapjes in gelijke stukken en snijd, indien nodig, de uiteinden van de sperziebonen af. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Maak de kruidenmix aan met 325 ml koud water en roer goed door.
3. Kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten en giet beiden af in een vergiet.
4. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan of hapjespan en bak de varkensfiletlapjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de uienringen toe en bak kort mee.
5. Voeg de sperziebonen, de broccoli en de aangemaakte kruidenmix toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
6. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 8 minuten rondom goudgeel.
7. Verdeel het Hollandse pannetje met sperziebonen en broccoli over de borden en serveer er de krieltjes bij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1505 Kj
Calorieën
358 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram