Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollands pannetje met sperziebonen en broccoli

Hollands pannetje met sperziebonen en broccoli

Ingrediënten

  • boter
  • 500 gram varkensfiletlapjes
  • 1 zakje kruidenmix
  • 1 stuk broccoli
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 stuk rode ui
  • 700 gram krieltjes
Hollands pannetje met sperziebonen en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Snijd de broccoli in roosjes, de varkensfiletlapjes in gelijke stukken en snijd, indien nodig, de uiteinden van de sperziebonen af. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Maak de kruidenmix aan met 325 ml koud water en roer goed door.
  3. 3. Kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten en giet beiden af in een vergiet.
  4. 4. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan of hapjespan en bak de varkensfiletlapjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de uienringen toe en bak kort mee.
  5. 5. Voeg de sperziebonen, de broccoli en de aangemaakte kruidenmix toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
  6. 6. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 8 minuten rondom goudgeel.
  7. 7. Verdeel het Hollandse pannetje met sperziebonen en broccoli over de borden en serveer er de krieltjes bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 358
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 8