
Hollandse bonenschotel met een gehaktbal
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
360 gram kapucijners
360 gram witte bonen
500 gram rundergehakt
1 zakje gehaktkruiden
400 gram soepgroenten
1 stuk ei
100 gram zilveruitjes
400 gram tomatenblokjes in blik
1 bosje krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei en kneed er 4 gelijke ballen van.
2. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan of braadpan en bak de gehaktballen in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en voeg een kopje water toe, braad de gehaktballen in 10 minuten gaar.
3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en roerbak de soepgroenten 3 minuten. Voeg de kapucijners, de witte bonen, de zilveruitjes en de tomatenblokjes toe en verwarm 6 minuten mee.
4. Hak de peterselie fijn en roer door de bonenschotel. Verdeel de bonenschotel samen met de gehaktballen over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2711 Kj
Calorieën
645 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
44 gram