Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hollandse bonenschotel met een gehaktbal

Hollandse bonenschotel met een gehaktbal

Ingrediënten

  • 360 gram kapucijners
  • 360 gram witte bonen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 400 gram soepgroenten
  • 1 stuk ei
  • 100 gram zilveruitjes
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 bosje krulpeterselie
Hollandse bonenschotel met een gehaktbal product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en het ei en kneed er 4 gelijke ballen van.
  2. 2. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan of braadpan en bak de gehaktballen in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en voeg een kopje water toe, braad de gehaktballen in 10 minuten gaar.
  3. 3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en roerbak de soepgroenten 3 minuten. Voeg de kapucijners, de witte bonen, de zilveruitjes en de tomatenblokjes toe en verwarm 6 minuten mee.
  4. 4. Hak de peterselie fijn en roer door de bonenschotel. Verdeel de bonenschotel samen met de gehaktballen over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 645
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 17