Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Huevos rancheros

Huevos rancheros

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode peper, zonder pitjes, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
  • 4 eieren (L)
  • 4 tortillawraps naturel (pak 6 stuks, PLUS)
  • 1 bakje verse koriander, fijngehakt (20 g)
  • 6 el cheddar of jong belegen kaas, geraspt
Huevos rancheros product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de ui, samen met de peper, laurierblaadjes en een snufje zout circa 10 minuten op laag vuur totdat het mengsel karamelliseert.
  2. Voeg de gepelde tomaten toe, zonder het vocht. Plet de tomaten in stukken met een houten spatel. Voeg nu het vocht van 1 blik toe, zodat je een smeuïge substantie krijgt. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak met een juslepel 4 holtes in de saus. Breek in elke holte een ei. Laat de eieren in circa 4 minuten gaar worden. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Zet de pan met huevos rancheros op tafel en serveer met de tortillawraps. Bestrooi met de koriander en serveer de cheddar of jong belegen kaas erbij. Lekker met verse tomaat en avocado.

Variatie

Bak een fijngesneden teentje knoflook mee met de ui. En houd je van pit, gebruik dan 2 rode pepers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vet 30 g