
Indiase tandoori wrap met kipchipolata’s
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk aubergine
1 stuk rode paprika
3 stuks tomaten
1 stuk sjalot
1 stuk rode peper
4 stuks tortillawraps
1 stuk avocado
6 stuks runderchipolata's
1 stuk limoen
500 ml Griekse yoghurt
75 gram slamelange
Bereidingswijze
1. Was de aubergine, paprika's en tomaat. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de aubergine en paprika's in stukken.
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan, voeg de sjalotten toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de aubergine en paprika toe en bak circa 3 minuten. Voeg de tandoori-currysausmix toe en bak al roerende gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
3. Zet het vuur laag en voeg 3 á 4 eetlepels water toe. Bak het mengsel in ongeveer 8 minuten gaar. Schep dit af en toe om.
4. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en prak dit in een kom met een vork fijn. Roer de tomaat en rode peper door de avocado.
5. Verhit een grillpan en grill de wraps aan beide zijden voor ongeveer 15 seconden. Verhit een andere koekenpan met een scheutje olie en bak de kip chipolata’s rondom voor ongeveer 7 minuten totdat ze gaar zijn.
6. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Meng dit samen tot een dressing met de yoghurt.
7. Smeer de avocadospread op de warme wraps, schep de groenten erop, verdeel de sla en de worstjes eroverheen en serveer samen met de yoghurtdressing.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2579 Kj
Calorieën
615 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
30 gram