
Indonesische spruitjes met kip en rijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes
2 teentjes knoflook
275 gram rijst
2 eetlepels sambal oelek
300 gram kipfiletblokjes
3 eetlepels ketjap manis
200 gram taugé
1 zakje kroepoek
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes en de droge blaadjes van de spruitjes. Pel en pers de knoflook.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten.
4. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de spruitjes samen met de knoflook en de sambal.
5. Verhit een koekenpan met olie en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar. Voeg de ketjap toe en verwarm het geheel een paar minuten.
6. Voeg tot slot de taugé toe aan de spruitjes.
7. Verdeel de pittige spruitjes samen met de kip en de rijst over de borden. Serveer met kroepoek.
Tip: Garneer met bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2354 Kj
Calorieën
561 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
30 gram