Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Indonesische spruitjes met kip en rijst

Indonesische spruitjes met kip en rijst

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 275 gram rijst
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 200 gram taugé
  • 1 zakje kroepoek
Indonesische spruitjes met kip en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de uiteindes en de droge blaadjes van de spruitjes. Pel en pers de knoflook.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de spruitjes samen met de knoflook en de sambal.
  5. 5. Verhit een koekenpan met olie en roerbak de kipfilet rondom bruin en gaar. Voeg de ketjap toe en verwarm het geheel een paar minuten.
  6. 6. Voeg tot slot de taugé toe aan de spruitjes.
  7. 7. Verdeel de pittige spruitjes samen met de kip en de rijst over de borden. Serveer met kroepoek.
  8. Tip: Garneer met bosui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 561
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 82 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 8