Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

4 pers.
ca. 45 min
Hollands

Ingrediënten

500 gram kleine, lichtkruimige aardappeltjes
1 PLUS Italiaans gehaktbrood
3 + 1 tenen knoflook
5 el olijfolie
3 takjes verse tijm
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 el fijngehakte peterselie
1 tl citroenrasp
50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en breng in een pan met koud water aan de kook.
Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin.
Kook de aardappels gaar, giet af en laat droogstomen.
Stamp de aardappels tot puree, samen met de warme melk en twee eetlepels van de zongedroogde tomaatjes.
Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng samen met de spinazie door de puree.
Haal de kleinste blaadjes van de takjes basilicum en leg apart.
Hak de rest van de basilicum in fijne reepjes en scheur de mozzarella in stukjes.
Meng de gesneden basilicum, mozzarella en ¾ van de pijnboompitjes door de stamppot.
Garneer de stamppot caprese met de achter gehouden blaadjes basilicum en de pijnboompitjes.Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boen de aardappeltjes schoon en kook 10 minuten in water.
Haal de folie van de verpakking en bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.
Plet de 3 teentjes knoflook met de platte kant van een mes, de schil mag eraan blijven.
Giet de aardappeltjes af en stoom droog in de pan.
Meng met 2 eetlepels olijfolie, de geplette knoflook, takjes tijm en een snufje zout.
Verdeel over een bakplaat en plet de aardappeltjes voorzichtig met een vork zodat ze iets uit elkaar vallen, maar niet helemaal.
Rooster de aardappeltjes in de oven, boven het gehaktbrood, gedurende 20 minuten.
Snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken van ongeveer 3 millimeter dik.
Besmeer ze met een beetje olijfolie en grill in een grillpan (een koekenpan kan ook) tot ze bruine strepen hebben en gaar zijn.
Snijd de paprika in grove stukken, smeer in met olijfolie en grill ook tot je bruine strepen zien.
Maak ondertussen de peterselieolie door de resterende teen knoflook fijn te hakken en te mengen met de resterende olijfolie.
Voeg de peterselie en citroenrasp toe, en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Haal de aardappeltjes uit de oven, bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en rooster nog 5-10 minuten, totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
Serveer het gehaktbrood met de aardappeltjes, gegrilde groenten en peterselieolie.
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Contact PLUS Consumentenservice

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 16:00
0800-2224443

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Download de gratis app

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

Download de gratis app

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen