Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse stamppot met pompoen

Italiaanse stamppot met pompoen

Italiaanse stamppot met pompoen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 2 el olijfolie mild
  • 400 g roerbakgroenten Italiaans
  • 300 g flespompoen, schil verwijderd en in blokjes van 1x1 cm
  • 450 g zalmfilet
  • 100 ml halfvolle melk (biologisch)
  • 4 tl groene pesto
  • EXTRA pureestamper
Bereiden
Schil de aardappelen en zet ze op met water en eventueel zout.
Verhit 1 el olie in een hapjes­ of wokpan op hoog vuur. Voeg de roerbakgroenten en pompoenblokjes toe en roerbak alles 4­5 min.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met anti­aanbaklaag en bak de zalmfilets in 3­4 min. per kant rosé.
Giet de aardappelen af, laat ze 1 min. droogstomen en stamp fijn met de pureestamper. Meng 2/3 van de groenten en de melk door de aardappelen en voeg zout en peper toe.
Garneer de stamppot met de rest van de groente en de zalmfilets. Garneer de zalm met de pesto.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
45 g
vet
28 g
Kcal
560