Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse stamppot met pompoen

Italiaanse stamppot met pompoen

Ingrediënten

  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 2 el olijfolie mild
  • 400 g roerbakgroenten Italiaans
  • 300 g flespompoen, schil verwijderd en in blokjes van 1x1 cm
  • 450 g zalmfilet
  • 100 ml halfvolle melk (biologisch)
  • 4 tl groene pesto
  • EXTRA pureestamper
Italiaanse stamppot met pompoen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en zet ze op met water en eventueel zout.
  2. Verhit 1 el olie in een hapjes­ of wokpan op hoog vuur. Voeg de roerbakgroenten en pompoenblokjes toe en roerbak alles 4­5 min.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan met anti­aanbaklaag en bak de zalmfilets in 3­4 min. per kant rosé.
  4. Giet de aardappelen af, laat ze 1 min. droogstomen en stamp fijn met de pureestamper. Meng 2/3 van de groenten en de melk door de aardappelen en voeg zout en peper toe.
  5. Garneer de stamppot met de rest van de groente en de zalmfilets. Garneer de zalm met de pesto.

    Voedingswaarde

  • Kcal 560
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 45 g
  • Vet 28 g