
Italiaanse stamppot met pompoen
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
2 el olijfolie mild
400 g roerbakgroenten Italiaans
300 g flespompoen, schil verwijderd en in blokjes van 1x1 cm
450 g zalmfilet
100 ml halfvolle melk (biologisch)
4 tl groene pesto
EXTRA pureestamper
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en zet ze op met water en eventueel zout.
Verhit 1 el olie in een hapjes of wokpan op hoog vuur. Voeg de roerbakgroenten en pompoenblokjes toe en roerbak alles 45 min.
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalmfilets in 34 min. per kant rosé.
Giet de aardappelen af, laat ze 1 min. droogstomen en stamp fijn met de pureestamper. Meng 2/3 van de groenten en de melk door de aardappelen en voeg zout en peper toe.
Garneer de stamppot met de rest van de groente en de zalmfilets. Garneer de zalm met de pesto.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
29 gram