Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Italiaanse varkensfiletlapjes

Italiaanse varkensfiletlapjes

Italiaanse varkensfiletlapjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 tl pittige Silvo paprikapoeder
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • 500 g varkensfiletlapjes (8 gesneden lapjes van ca. 1 cm dikte)
  • 1 pak(je) PLUS risottorijst
  • 1 zak(je) Italiaanse roerbakgroenten
  • 4 el olijfolie
  • 1 bak(jes) PLUS champignons (in plakjes gesneden)
  • 2 teentje(s) knoflook (uitgeperst)
Bereiden
Meng in een kommetje de paprikapoeder, knoflook, olijfolie, citroensap en peper en zout.
Leg de varkensfiletlapjes in een ondiepe schaal, schenk de marinade er overheen en zorg dat ieder plakje goed met de marinade is bedekt. Afdekken met plasticfolie en even in laten trekken.
Bereid vervolgens de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet een pan in met wat olijfolie en verhit deze totdat hij zeer heet is, maak de filetlapjes droog en bak ze heel snel goudbruin. Bestrijk ze tijdens het bakken met de overgebleven marinade.
Verhit als laatste wat olijfolie in een wokpan, wok de roerbakgroenten samen met de champignons licht en kruid met peper en zout.
Schep de risotto en de roerbakgroenten op de borden en leg de varkensvleeslapjes op de roerbakgroenten.
Variatie
Toetjestip: PLUS cheesecake

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
20 g
vet
19 g
Kcal
370