
Italiaanse varkensfiletlapjes
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
1 tl pittige Silvo paprikapoeder
2 el citroensap
peper en zout
500 g varkensfiletlapjes (8 gesneden lapjes van ca. 1 cm dikte)
1 pak(je) PLUS risottorijst
1 zak(je) Italiaanse roerbakgroenten
4 el olijfolie
1 bak(jes) PLUS champignons (in plakjes gesneden)
2 teentje(s) knoflook (uitgeperst)
Bereidingswijze
Meng in een kommetje de paprikapoeder, knoflook, olijfolie, citroensap en peper en zout.
Leg de varkensfiletlapjes in een ondiepe schaal, schenk de marinade er overheen en zorg dat ieder plakje goed met de marinade is bedekt. Afdekken met plasticfolie en even in laten trekken.
Bereid vervolgens de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet een pan in met wat olijfolie en verhit deze totdat hij zeer heet is, maak de filetlapjes droog en bak ze heel snel goudbruin. Bestrijk ze tijdens het bakken met de overgebleven marinade.
Verhit als laatste wat olijfolie in een wokpan, wok de roerbakgroenten samen met de champignons licht en kruid met peper en zout.
Schep de risotto en de roerbakgroenten op de borden en leg de varkensvleeslapjes op de roerbakgroenten.
Variatietip!
Toetjestip: PLUS cheesecake
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
370 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
33 gram