Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw met ham en venkel-doperwtenpuree

Kabeljauw met ham en venkel-doperwtenpuree

Ingrediënten

  • 520 gram kabeljauwfilets
  • 4 plakken ham
  • 500 gram aardappelen kruimig
  • 400 gram tuinerwten
  • 2 stuks venkel
Kabeljauw met ham en venkel-doperwtenpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan water aan de kook. Schil de aardappelen en kook in 20 minuten gaar. Snijd 1 venkel in stukjes en voeg deze samen met de tuinerwten toe aan de aardappelen en kook 5 minuten mee. Pureer tot een gladde puree.
  2. 2. Verdeel de kabeljauwfilets in 4 gelijke stukken en wikkel de ham er omheen. Schep de kabeljauwfilets in een ovenschaal en plaats deze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  3. 3. Snijd de overige venkel in plakken over de lengte. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de venkel in 3 minuten aan beide kanten bruin.
  4. 4. Verdeel de venkel-doperwtenpuree, samen met de gebakken venkel en de kabeljauwfilet over de borden.
  5. Tip: de kabeljauwfilet is extra lekker met PLUS Salie (vers)

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 11