
Kabeljauw met ham en venkel-doperwtenpuree
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
520 gram kabeljauwfilets
4 plakken ham
500 gram aardappelen kruimig
400 gram tuinerwten
2 stuks venkel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan water aan de kook. Schil de aardappelen en kook in 20 minuten gaar. Snijd 1 venkel in stukjes en voeg deze samen met de tuinerwten toe aan de aardappelen en kook 5 minuten mee. Pureer tot een gladde puree.
2. Verdeel de kabeljauwfilets in 4 gelijke stukken en wikkel de ham er omheen. Schep de kabeljauwfilets in een ovenschaal en plaats deze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Snijd de overige venkel in plakken over de lengte. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de venkel in 3 minuten aan beide kanten bruin.
4. Verdeel de venkel-doperwtenpuree, samen met de gebakken venkel en de kabeljauwfilet over de borden.
Tip: de kabeljauwfilet is extra lekker met PLUS Salie (vers)
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1643 Kj
Calorieën
390 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
41 gram