
Kabeljauw uit de oven met gekarameliseerde spruitjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
520 gram kabeljauwfilets
500 gram spruitjes
125 gram spekreepjes
250 gram cherrytomaten
20 gram krulpeterselie
1 teentje knoflook
2 stuks rode uien
2 eetlepels honing
450 gram aardappelblokjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel en pers de knoflook. Verwijder de uitdeindes van de spruitjes, de buitenste blaadjes en halveer. Hak de peterselie fijn en halveer de cherrytomaten. Snijd de kabeljauw in stukjes.
3. Meng de knoflook, de peterselie met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de kabeljauw over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de kruidenolie. Leg de cherrytomaten en de rode ui erbij en bak in 15 - 20 minuten gaar.
4. Verhit een scheutje olijfolie en bereid de aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes bruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Leg de spruitjes met de platte kant in dezelfde pan. Bak 4 minuten en roer pas daarna door. Voeg de honing, de spekjes toe en verwarm nog 4 minuten.
Tip: Serveer met mayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2037 Kj
Calorieën
487 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
38 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
40 gram