Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauw uit de oven met gekarameliseerde spruitjes

Kabeljauw uit de oven met gekarameliseerde spruitjes

Ingrediënten

  • 520 gram kabeljauwfilets
  • 500 gram spruitjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 2 eetlepels honing
  • 450 gram aardappelblokjes
Kabeljauw uit de oven met gekarameliseerde spruitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel en pers de knoflook. Verwijder de uitdeindes van de spruitjes, de buitenste blaadjes en halveer. Hak de peterselie fijn en halveer de cherrytomaten. Snijd de kabeljauw in stukjes.
  3. Meng de knoflook, de peterselie met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de kabeljauw over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de kruidenolie. Leg de cherrytomaten en de rode ui erbij en bak in 15 - 20 minuten gaar.
  4. Verhit een scheutje olijfolie en bereid de aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes bruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Leg de spruitjes met de platte kant in dezelfde pan. Bak 4 minuten en roer pas daarna door. Voeg de honing, de spekjes toe en verwarm nog 4 minuten.
  6. Tip: Serveer met mayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 487
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 38
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 10