
Kipkrokantschnitzels met aardappeltjes en groenten uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
17.19 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Prei
2 stuks Paprika
5 tenen Knoflook
200 gram Cherrytomaatjes aan de tak
800 gram Aardappelpartjes
4 stuks Kipkrokantschnitzel
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwijder het uiteinde en de buitenste bladeren van de prei. Snijd in grove ringen, doe in een vergiet en spoel goed schoon onder de kraan. Laat uitlekken. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s, en snijd in reepjes. Plet de knoflook.
2. Meng de prei, paprika, knoflook, cherrytomaatjes en aardappelpartjes met elkaar en besprenkel met olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
3. Verwarm 15 minuten voor het einde een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipkrokantschnitzels aan beide zijden goudbruin. Snijd de citroen in partjes en breng de schnitzels op smaak met een snufje zeezout.
4. Haal de bakplaat uit de oven. Serveer de aardappelen en de groenten met de kipkrokantschnitzels en de partjes citroen.
Meer recepten in de categorie