

Kipsaté met rijst en sajoer boontjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
5.90 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Kipfilet
2 tenen Knoflook
4 eetlepel Ketjap manis
2 eetlepel Zonnebloemolie
300 gram Witte rijst
300 gram Sperziebonen
95 gram Boemboe
100 gram Wijko
Bereidingswijze
1. Snij de kipfilet in blokjes en meng met de fijngehakte knoflook en ketjap. Zet opzij.
2. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
3. Blancheer intussen de sperziebonen 2 minuten, spoel af met koud water. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de sperziebonen 3 minuten. Voeg de boemboe en 200 ml water toe en meng door. Laat het geheel nog 5 minuten doorkoken tot de gewenste dikte.
4. Verhit intussen de overige eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipfilet aan tot bruin en gaar.
5. Meng intussen in een steelpan de satésaus samen met 75 ml water. Roer goed door en laat inkoken tot een dikke saus.
6. Dien de rijst op samen met de kipsate, boontjes en satesaus.
Meer recepten in de categorie