Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke andijviestamppot met rookworst en jus

Klassieke andijviestamppot met rookworst en jus

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 1 Gelderse rookworst
  • 1 zakje jus
  • 50 g roomboter
  • 100 ml volle melk
  • 500 g andijvie
Klassieke andijviestamppot met rookworst en jus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten beetgaar, giet af en laat droogstomen.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking in de pan of magnetron. Maak de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Verwarm de melk en meng samen met de boter, zout en peper door de aardappels. Stamp tot een gladde puree en voeg de andijvie toe. Meng goed. Snijd de worst in stukjes.
  4. Schep de andijviestamppot op vier borden. Serveer met de worst en jus.