

Klassieke andijviestamppot met rookworst en jus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
10.66 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
1 stuk Gelderse rookworst
1 Zakje Mix voor jus
50 gram Roomboter
100 ml Volle melk
500 gram Andijvie fijngesneden
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten beetgaar, giet af en laat droogstomen.
2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking in de pan of magnetron. Maak de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Verwarm de melk en meng samen met de boter, zout en peper door de aardappels. Stamp tot een gladde puree en voeg de andijvie toe. Meng goed. Snijd de worst in stukjes.
4. Schep de andijviestamppot op vier borden. Serveer met de worst en jus.
Meer recepten in de categorie