Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke tiramisu

Klassieke tiramisu

Ingrediënten

  • 4 stuks Eieren
  • 100 gram Suiker
  • 500 gram Mascarpone
  • 1 stuk Espresso
  • 250 gram Lange vingers
  • 50 gram Cacaopoeder
Klassieke tiramisu product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Klop de eiwitten met 50 gr suiker op tot je stijve pieken hebt. Klop de dooiers met 50 gram suiker op tot een luchtige lichtgele massa. Meng de mascarpone door de eidooiers en spatel vervolgens de eiwitten er doorheen.
  2. Meng optioneel de koffie met 2 el marsala wijn. Laat dit weg voor een alcoholvrije versie. Dompel de lange vingers in de koffie, leg ze in de ovenschaal totdat de bodem bedekt is en verdeel een derde van de mascarponecrème hierover. Herhaal dit 2 keer zodat je 3 lagen hebt.
  3. Laat de tiramisu ten minste 4 uur opstijven in de koelkast. Bestuif de tiramisu met een laagje cacao voor het opdienen.
  4. Ook nodig: Ovenschaal van 20 bij 23 cm

    Voedingswaarde

  • Kcal 604
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 28
  • Vet 47 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 32
  • Vezels 3