
Knapperige dadel-karamel snack
8 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram dadels
250 gram Cruesli
400 gram digestive
75 ml amandelmelk
100 gram roomboter
80 gram pure chocolade
0 theelepel kaneel
Bereidingswijze
+ keukenmachine, springvorm (24 cm of een langwerpige)
1. Halveer de dadels, verwijder de pitten en maal fijn. Maal of stamp vervolgens de koekjes fijn. Vet de springvorm in met boter of bakspray. Week de dadels 10 minuten in warm water.
2. Smelt de roomboter in een pan en meng door de koekjes. Verdeel over de springvorm en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Laat opstijven in de koelkast.
3. Pureer de dadels tot een gladde massa. Verwarm de amandelmelk in een pan en voeg de dadels en de kaneel toe. Roer goed door elkaar en verdeel het mengsel over de koekbodem. Verdeel de ontbijtgranen erover.
4. Smelt de chocolade au bain-marie. Garneer met rustieke chocoladestrepen en laat 2 -3 uur opstijven in de koelkast.
5. Snijd de knapperige dadel-karamel snack in puntjes of blokjes en serveer.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1862 Kj
Calorieën
589 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
37 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie