Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige dadel-karamel snack

Knapperige dadel-karamel snack

Ingrediënten

  • 300 gram dadels
  • 250 gram Cruesli
  • 400 gram digestive
  • 75 ml amandelmelk
  • 100 gram roomboter
  • 80 gram pure chocolade
  • 0 theelepel kaneel
Knapperige dadel-karamel snack product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine, springvorm (24 cm of een langwerpige)
  2. 1. Halveer de dadels, verwijder de pitten en maal fijn. Maal of stamp vervolgens de koekjes fijn. Vet de springvorm in met boter of bakspray. Week de dadels 10 minuten in warm water.
  3. 2. Smelt de roomboter in een pan en meng door de koekjes. Verdeel over de springvorm en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Laat opstijven in de koelkast.
  4. 3. Pureer de dadels tot een gladde massa. Verwarm de amandelmelk in een pan en voeg de dadels en de kaneel toe. Roer goed door elkaar en verdeel het mengsel over de koekbodem. Verdeel de ontbijtgranen erover.
  5. 4. Smelt de chocolade au bain-marie. Garneer met rustieke chocoladestrepen en laat 2 -3 uur opstijven in de koelkast.
  6. 5. Snijd de knapperige dadel-karamel snack in puntjes of blokjes en serveer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 589
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 82 g
  • waarvan suikers 37
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 5