Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige rijstsalade met garnalen

Knapperige rijstsalade met garnalen

Ingrediënten

  • 1 stuk citroen
  • 1 stronk bleekselderij
  • 400 gram ijsbergsla
  • 350 gram wokgarnalen
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 10 gram koriander
  • 150 gram broccoliroosjes
Knapperige rijstsalade met garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de bleekselderij in boogjes, hak de koriander fijn en rasp en pers de citroen.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en wok de garnalen 3 - 5 minuten.
  4. 4. Kook de broccoli 2 minuten.
  5. 5. Meng de citroenrasp, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie tot een frisse dressing.
  6. 6. Meng de rijst, de ijsbergsla, de koriander, de broccoli, de garnalen en de dressing door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.
  7. Tip: Lekker met grof gehakte walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 5