
Knapperige rijstsalade met garnalen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 stuk citroen
1 stronk bleekselderij
400 gram ijsbergsla
350 gram wokgarnalen
300 gram zilvervliesrijst
10 gram koriander
150 gram broccoliroosjes
Bereidingswijze
1. Snijd de bleekselderij in boogjes, hak de koriander fijn en rasp en pers de citroen.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en wok de garnalen 3 - 5 minuten.
4. Kook de broccoli 2 minuten.
5. Meng de citroenrasp, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie tot een frisse dressing.
6. Meng de rijst, de ijsbergsla, de koriander, de broccoli, de garnalen en de dressing door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.
Tip: Lekker met grof gehakte walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1743 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
24 gram