
Mosselpan met linzen, tomaat en knoflook
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
water
olijfolie
2 kg mosselen
500 gram snoeptomaatjes
2 stuks uien
3 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 stuk citroen
410 gram linzen
100 gram verse spinazie
20 gram krulpeterselie
50 ml witte wijnazijn
1 klontje visbouillon
Bereidingswijze
1. Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Snijd de snoeptomaatjes in partjes. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de peterselie fijn. Laat de linzen uitlekken en spoel ze af.
2. Verhit een scheut olijfolie in de braadpan. Fruit de ui, knoflook en citroenrasp 10 minuten op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg de tomaatpartjes en tomatenpuree toe en bak al roerend 5 minuten mee.
3. Blus af met de witte wijnazijn en het citroensap. Voeg 500 ml water, het visbouillonblokje, de uitgelekte linzen en een snuf zwarte peper toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
4. Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe aan de pan. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in circa 6 minuten gaar, of tot alle schelpen openstaan. Schud de pan halverwege een keer om. Roer tot slot voorzichtig de fijngehakte peterselie erdoor en serveer direct.
Variatietip
Lekker met vers afgebakken stokbrood of een portie friet om in de heerlijke saus te dippen. Voor een beetje extra pit kun je een half, fijngehakt rood pepertje meebakken met de ui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2381 Kj
Calorieën
567 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
62 gram