Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knoflookmosselen met tomaat en linzen

Knoflookmosselen met tomaat en linzen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kilo mosselen
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 1 citroen
  • 20 gram krulpeterselie
  • 410 gram linzen
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 tablet visbouillon
  • 100 gram verse spinazie
Knoflookmosselen met tomaat en linzen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Maak de mosselen schoon. Snijd de snoeptomaatjes in partjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de peterselie fijn. Laat de linzen uitlekken en spoel goed af.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en het citroenrasp 10 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak 5 minuten al roerend door. Blus af met de witte wijnazijn, het citroensap en 500 ml water. Voeg het bouillonblokje, de linzen, de spinazie en zwarte peper toe. Laat 7 minuten zachtjes doorkoken. Zet tenslotte het vuur middelhoog, voeg de mosselen toe en laat met de deksel op de pan in 6 minuten garen. Haal van het vuur en roer voorzichtig de peterselie erdoorheen.
  3. Verdeel de knoflookmosselen met tomaat en linzen over de borden.
  4. Tip: Garneer met peterselie en een partje citroen.