
Knolselderijstamppot met spruitjes
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
500 g knolselderij, in blokjes
500 g spruitjes, panklaar
2 el olijfolie
2 schalen vegetarisch gehakt (à 250 g)
1 ei
3 el paneermeel
3 el ketjap manis
125 ml crème fraîche
4 el platte peterselie (bakje 20 g), grofgehakt EXTRA pureestamper
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met de knolselderij en spruiten in 15-20 minuten gaar in water met zout.
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten rondom bruin. Voeg 50 ml water en de ketjap toe en smoor de gehaktballetjes in nog 5 minuten zachtjes gaar.
Giet de aardappelen met de groenten af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Roer er de peterselie met zout en peper naar smaak door.
Verdeel de stamppot over 4 borden. Schep er de balletjes met de ketjapjus bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie