In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijstamppot met spruitjes

Knolselderijstamppot met spruitjes

Knolselderijstamppot met spruitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g knolselderij, in blokjes
  • 500 g spruitjes, panklaar
  • 2 el olijfolie
  • 2 schalen vegetarisch gehakt (à 250 g)
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 3 el ketjap manis
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el platte peterselie (bakje 20 g), grofgehakt EXTRA pureestamper
Bereiden
Kook de aardappelen met de knolselderij en spruiten in 15-20 minuten gaar in water met zout.
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten rondom bruin. Voeg 50 ml water en de ketjap toe en smoor de gehaktballetjes in nog 5 minuten zachtjes gaar.
Giet de aardappelen met de groenten af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Roer er de peterselie met zout en peper naar smaak door.
Verdeel de stamppot over 4 borden. Schep er de balletjes met de ketjapjus bij.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
57 g
vet
27 g
Kcal
630