Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knolselderijstamppot met spruitjes

Knolselderijstamppot met spruitjes

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g knolselderij, in blokjes
  • 500 g spruitjes, panklaar
  • 2 el olijfolie
  • 2 schalen vegetarisch gehakt (à 250 g)
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 3 el ketjap manis
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el platte peterselie (bakje 20 g), grofgehakt EXTRA pureestamper
Knolselderijstamppot met spruitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met de knolselderij en spruiten in 15-20 minuten gaar in water met zout.
  2. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en zout en peper naar smaak. Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten rondom bruin. Voeg 50 ml water en de ketjap toe en smoor de gehaktballetjes in nog 5 minuten zachtjes gaar.
  4. Giet de aardappelen met de groenten af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Roer er de peterselie met zout en peper naar smaak door.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Schep er de balletjes met de ketjapjus bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vet 27 g