
Koffie muffins met gezouten karamel
8 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
75 gram pure chocolade
1 theelepel koffie
100 gram werther's
300 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
150 gram suiker
2 stuks eieren
250 ml melk
120 gram roomboter
250 ml slagroom
Bereidingswijze
+ mixer, 8 muffinvormpjes
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de chocolade in stukjes.
2. Klop de boter zacht. Mix de eieren en de melk erdoor.
3. Mix de bloem, het bakpoeder, 130 gram suiker en het koffiepoeder door het botermengsel. Spatel de chocolade erdoor. Vul de muffinvormpjes en bak in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
4. Verwarm 50 ml slagroom en voeg de Werther’s Original toe. Verwarm tot de karamelsnoepjes gesmolten zijn. Voeg tot slot een snufje zout toe. Hoe langer je de saus laat afkoelen, hoe dikker deze wordt.
5. Klop 200 ml slagroom op en voeg de overige suiker toe.
6. Spuit een mooie toef slagroom op de koffiemuffins en garneer met de gezouten karamel.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2117 Kj
Calorieën
505 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
39 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie