

Kokoscake
dessert
4 pers.
ca. 60 min
4.90 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Roomboter
230 gram Neutraal suiker
3 stuks Eieren
200 ml Kokosmelk
275 gram Zelfrijzend bakmeel
125 gram PLUS Kokosrasp
Bereidingswijze
1. Ook nodig: Bakvorm van 23 cm
2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
3. Klop de boter en 200 gram suiker op tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe en meng door tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg dan de kokosmelk toe en meng door.
4. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel, 100 gram kokosrasp en een snuf zout toe en meng door tot alles net gecombineerd is.
5. Verdeel het beslag in een ingevette bakvorm en bak 40 tot 50 minuten af in de oven tot je er een sateprikker schoon uit kunt halen.
6. Verhit de resterende 30 gram suiker met 50 ml water tot de suiker is gesmolten. Smeer de cake direct na het bakken in met de suikersiroop en verdeel de resterende geraspte kokos hier overheen.
7. Laat afkoelen voordat je de cake aansnijdt.
Meer recepten in de categorie