Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krentenbol wentelteefjes met appelcompote

Krentenbol wentelteefjes met appelcompote

Ingrediënten

  • 6 stuks krentenbollen
  • 200 ml karnemelk
  • 4 stuks appels
  • 2 stuks eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 bosje munt
  • 1 zakje vanillesuiker
Krentenbol wentelteefjes met appelcompote product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de appel in blokjes. Voeg samen met 1 theelepel kaneel en de vanillesuiker toe aan een steelpan op laag vuur. Laat inkoken tot een compote.
  2. Kluts de eieren in een kom en voeg de karnemelk en 1 theelepel kaneel toe. Klop tot een glad geheel.
  3. Snijd de krentenbollen doormidden en leg in een diep bord. Schenk het eimengsel hierover en laat 5 minuten staan.
  4. Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en om goudbruin.
  5. Serveer de wentelteefjes op een bord, schep de appelcompote erop en garneer met de muntblaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 397
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 70 g
  • waarvan suikers 38
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 7