
Krentenbol wentelteefjes met appelcompote
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 stuks krentenbollen
200 ml karnemelk
4 stuks appels
2 stuks eieren
2 theelepels kaneel
2 eetlepels honing
1 bosje munt
1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
1. Schil en snijd de appel in blokjes. Voeg samen met 1 theelepel kaneel en de vanillesuiker toe aan een steelpan op laag vuur. Laat inkoken tot een compote.
2. Kluts de eieren in een kom en voeg de karnemelk en 1 theelepel kaneel toe. Klop tot een glad geheel.
3. Snijd de krentenbollen doormidden en leg in een diep bord. Schenk het eimengsel hierover en laat 5 minuten staan.
4. Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en om goudbruin.
5. Serveer de wentelteefjes op een bord, schep de appelcompote erop en garneer met de muntblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1668 Kj
Calorieën
397 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
70 gram
Waarvan suikers
38 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie