Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Krokante aardappel-preimousseline met pecannotensaus en oesterzwammen

Krokante aardappel-preimousseline met pecannotensaus en oesterzwammen

4 pers.
ca. 45 min
Hollands

Ingrediënten

7 teentjes knoflook
500 g kruimige aardappel
450 g prei
50 ml volle melk
150 g pecannoten
100 ml notenolie
50 g geraspte Parmezaanse kaas
250 g oesterzwammen
75 g zwarte olijven
1 krop salatrio
75 g rucola
4 dubbele vellen filodeeg
zonnebloemolie om in te bakken
EXTRA staafmixer of foodprocessor, handmixer met gardes, druk-en-sluitzakje, grillpan

Bereidingswijze

Pel en halveer 5 teentjes knoflook. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een laagje water met de gehalveerde teentjes knoflook en eventueel een beetje zout in circa 20 minuten gaar.
Snijd intussen de preien over de lengte in tot aan de voet, spoel ze schoon onder de kraan, laat ze uitlekken en snijd ze in ringen van circa 1 centimeter. Blanceer de preiringen circa 30 seconden in kokend water, spoel direct af met koud water en knijp met beide handen het vocht eruit.
Giet de aardappels af en stoom ze goed droog. Voeg de melk toe en verwarm het geheel op laag vuur. Pureer de aardappels fijn met de handmixer en voeg eventueel geleidelijk wat olijfolie naar smaak toe tot de puree zacht en smeuig is. Meng de prei door de aardappelmousseline en breng op smaak met versgemalen peper. Laat iets afkoelen.
Pel voor de saus de resterende knoflook en snijd grof. Pureer de knoflook, pecannoten, notenolie, Parmezaanse kaas en eventueel zeezout met de staafmixer. Voeg eventueel wat olijfolie toe om de gewenste dikte te bereiken.
Verwarm een grillpan voor. Bestrijk de oesterzwammen met olie en gril ze rondom. Druk ze een beetje aan als ze omkrullen. Halveer de olijven in de lengte. Haal de bladeren van het salatrio los.
Spreid de dubbele vellen filodeeg uit en bestrijk met olijfolie. Vul een druk-en-sluitzakje voor de helft met de aardappel-preimousseline. Duw de mousseline richting één van de onderste twee punten en knip de punt eraf. Spuit hiermee voorzichtig een reep op de onderzijde van het filodeeg. Houd 1/2 centimeter aan de zijkanten vrij. Rol het filodeeg over de mousseline, sla de zijkanten naar binnen en vorm tot een rol (niet te strak aandrukken).
Verhit een laagje zonnebloemolie in een bakpan en bak hierin de filodeegrollen op middelhoog vuur in 3-4 minuten krokant en goudbruin.
Snijd een filodeegrol in ongelijke stukjes en zet ze in het midden van een bord. Leg de oesterzwammen en de olijven erop en eromheen. Verdeel de sla erover en druppel de pecannotensaus eromheen.
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Toevoeging
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Lay’s Bugles en Lay’s Wokkels

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen